۱۳۸۷ دی ۲۱, شنبه

موج فشار وبی عدالتی نسبت به هموطنان مسیحی در سال 2008

سرکوب گروههای دینی ازدیگر موارد نقض حقوق بشر در ایران است.
جامعه بزرگ مسیحیان فارسی زبان امروزه بعنوان بزرگترین اجتماع مسیحی در ایران شناخته می شوند که همواره رو به رشد و گسترش می باشد .درطول دوسال گذشته، حکومت تندرو مذهبی ایران به دستگیری، فشار و ایجاد رعب و وحشت در میان ایمانداران و نوکیشان مسیحی که به فعالیتهای کلیساهای خانگی در کشور می پردازند ادامه داده است و این در حالی است که نوکیشان مسیحی در صورت دستگیری مورد فشارها و انواع آزارهای روحی و جسمی متناوب قرار می گیرند و روزها و یا هفته ها دربازداشت انفرادی بسر می برند. این افراد برای آزادی نیز مجبور به پرداخت مبالغ گزافی با عنوان وثیقه، مشروط بر اینکه امکان دستگیری مجدد آنها در صورت برگزاری جلسات عبادتی و یا درمیان گذاشتن عقاید خود با دیگران وجود خواهد داشت.
« با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد به رياست جمهوری ایران، حکومت جنبه های دينی و مذهبی خود را آشکارا شدت بخشيده و نگرانی ها از تلاشهای دولت احمدی نژاد درراه آنچه، پاکسازی دينی خوانده می شود، در عرض بیش از سه سال گذشته افزايش يافته است».
در گزارش منتشره از سوی خبرگزاری مسیحی compass Direct news می نویسد ؛ رییس جمهور در آغازین ماه های کار خود و در یک سخنرانی در جمع کثیری از مقامات کشوری اعم از استانداران و فرمانداران استان ها و شهرستان ها، به این نکته اشاره می کند که باید به قلع و قمح جوانه های مسیحیت پرداخت ودر ادامه سخنانش افزود :« من مسیحیت را در ایــران متوقف خواهم نمود!. »
نشریه کريستين پست که اخبار و گزارش های مربوط به امور مسیحیان را درسطح بین المللی منتشر می کند. ایران را از نظر آزار مسیحیان در جهان در رتبه سوم قرارداده و کمیسیون آزادی بین المللی ادیان ، که نهادی است مستقر در آمریکا، جمهوری اسلامی را از جمله کشورهایی معرفی کرده که "باعث نگرانی ویژه" شده اند.
- مهم ترین رویداد سال ۲۰۰۸
از خبرهای جنجال برانگیز در سطح بین المللی که در سال ۲۰۰۸ میلادی منتشر و حائز اهمیت است، تصویب ”کلیات لایحه قانون مجازات های اسلامی” بود” که در تاریخ ۹ سپتامبر ( ۱۹ شهریور ۱۳۸۷) توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید .
در ماده ۲۲۵ اين لايحه، که به گفته مقامات قضايی ايران، بر اساس حدود ۶ آيه صريح قرآن در ۶ سوره مختلف، روايات، احاديث و کردار پيامبر اسلام و امامان شيعه و فتوای اکثر قريب به اتفاق مجتهدان شيعه، تدوين شده است، ارتداد را به دو مقوله "ارتداد فطری و ملی" تقسيم کرده و برای مردان مرتد مجازات مرگ و برای زنان مرتد مجازات حبس دايم تعيين کرده است.
لازم به ذكر است در همین زمینه ، رييس دوره ای اتحاديه اروپا نیز در بيانيه ای اعلام کـــرد:« بخش های ۲۲۵ این لایحه بطور روشن نقض تعهدات جمهوری اسلامی به کنوانسیون های بین المللی حقوق بشر است. و از مقام های ايران، در دولت و مجلس، می خواهد تا پيش نويس این لايحه را، برای احترام به تعهدات خود، تعدیل کنند.
تاکنون، افراد زيادی در ایران تحت عنوان «مرتد» کشته و دستگير و در مواردی هم حتی کیفر خواست حکم اعدام نیز در اين زمينه صادر گردیده که اين مسئله همواره مورد اعتراض شديد مراجع حقوق بشری قرار گرفته و بواسطه آن دولت ایران نکوهش شده است.
- گزارشی از جفا و آزار و تهدید مسیحیان در سال ۲۰۰۸
۱۵ ژانویه ـ تهران : یک پناهجوی مسیحی ایرانی بنام محمد.الف که پس از ۸ سال با دریافت پاسخ منفی به درخواستش مبنی بر اخذ پناهندگی از دو کشور هلند و نروژ ناگزیر بهمراه خانواده اش توسط مأموران پلیس نروژ به ایران بازگردانده شدند ، نامبرده در فرودگاه تهران توسط مامورین امنیتی دستگیر و بازداشت شد. خبرها حاکی است که وی در بازداشتگاه بشدت شکنجه شده و از ناحیه کمر دچار آسیب های عمیقی گردیده است. او توانست با واگذاری سند مالکیت منزل برادر خود بطور موقت از زندان آزاد شود.
۱۸ آوریل ـ آمل، مازندران: یك نوكیش مسیحی بهمراه همسرش که باردار نیز بود، توسط نیروی انتظامی در شهرستان آمل دستگیر شدند. آن زن پس از سه روز تحمل زندان آزاد شد. اما شوهر وی تا ماه مه در بازداشت نگاهداشته شد و سرانجام با سپردن سند مالکیت منزل مسکونیشان بعنوان وثیقه آزاد گردید. مأموران به این مسیحی آملی گفته اند که پروندۀ او همچنان باز است و هر زمان که بخواهند می توانند وی را به دادگاه احضار کنند.
۱۱ مه ـ شیراز: دستگیری و بازداشت دو خانواده ازنوکیشان مسیحی که قصد مسافرت از فرودگاه بین المللی شیراز را داشتند . بازداشت شدگان همایون غلامزاده و امیر حسین اناری باتفاق همسرانشان فریبا و فاطمه، در فرودگاه دستگیر و به زندان برده شدند. همه آنان درمورد ایمانشان و عضویتشان در کلیسا مورد بازجویی قرار گرفتند. بانوان همان روز آزاد شدند، اما اناری تا چهاردهم ماهِ مه و غلامزاده تا بیست و دوم ماهِ مه در بند بودند. درست در همان روز علاءالدین حسین، همراه با همسر و سه فرزندش دستگیر شد و منزلش مورد بازرسی قرار گرفت. رایانه و کتابهای موجود در خانه او توسط مأموران ضبط و مصادره گردید. سرانجام همگی آنان از بازداشت رهایی یافتند بجز فرزند ارشد ۲۱ ساله شان، مجتبی حسین، که در زندان نگاه داشته شد و سرانجام در تاریخ سوم ژوئن با پرداخت ۲۰هزار دلار بعنوان وثیقه آزاد گردید.
۱۵ مه ـ شیراز: محمود متین آزاد و آرش بصیرت(بندری)، در پاركی موسوم به " باغ رویا " در شهر شیراز، بهمراه گروهی از ایمانداران مسیحی توسط تعدادی از مأموران اطلاعات و امنیت دستگیر و بازداشت شدند. سرانجام برای این دو نوکیش مسیحی از سوی بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز، قرار"مجرمیت " و تقاضای كیفرخواست در خصوص "ارتداد" تدوین و صادر گردید.
۳۱ مه ـ تهران: "محسن نامور" از رهبران كلیسای خانگی توسط مأموران پلیس امنیتی به اتهام ارتداد و بازگشت از دین اسلام به مسیحیت، انجام فعالیتهای بشارتی مسیحی، و تشویق دیگر مسلمانان به گرایش به مسیحیت، دستگیر و تحت شکنجه های شدید قرار گرفت. این هموطن مسیحی پس از گذراندن چهار هفته در بازداشتگاه پلیس امنیتی به جهت درمان و مداوا با پرداخت ۴۳ هزار دلار ( معادل تقریبی ۴۰۰ میلیون ریال) با قید وثیقه به طور موقت آزاد شد. وی و بستگانش که در ازای پرداخت این مبلغ هیچگونه رسیدی از پلیس دریافت نکردند در برابر درخواستشان مبنی بر صدور رسید با اهانت از سوی مأموران پلیس مواجه گردیدند. پس از آزادی موقت، او و خانواده اش ناگزیر از کشور خارج و به کشور دیگری پناهنده شدند.
۳ ژوئن ـ تهران: تینا راد و ماکان آریا، از سوی مقامات امنیتی به اتهام برپایی جلسات مطالعۀ کتابمقدس برای مسلمانان در منزل خود در منطقه ای در شرق تهران و "فعالیت علیه دین اسلام" دستگیر شده و مورد بازجویی قرار گرفتند. در طول دوران بازداشت، هردو نفر آنان توسط مأموران مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته و تهدید شدند که حق سرپرستی فرزند(دختر) چهار ساله شان از آنان سلب و به دولت سپرده خواهد شد. بازداشت شدگان مجبور به فراهم آوردن مبلغ ۵۰ هزار دلار برای آزادی به قرار وثیقه گردیدند.
۱۲ ژوئیه ـ کرمان: نوکیش مسیحی" محسن رادفر" كه از شهر کرمان با اتومبیل خود عازم تهران بود توسط نیروهای پلیس امنیتی بازداشت شد. در همان تاریخ دوازده مسیحی دیگر که برای شرکت در یک کنفرانس عازم سفر بودند، در فرودگاه دستگیر و مأموران مانع از سفر آنها شدند. منازل این افراد مورد تجسس و تفتیش قرار گرفت و این افراد همان روز آزاد شدند.
۲۳ ژوئیه - یک زوج مسیحی ( ایرانی/ تـُرك ) كه بدلیل تـَرک ازاسلام ، ازسوی خانواده های خود مورد تهدید واقع شده و بطور مخفیانه زندگی می كردند، توسط شش مأمور لباس شخصی و پس از شناسایی محل اقامت آنها در ترکیه، شبانه به درون خانه شان مورد حمله، ضرب، شتم و هتك حرمت قرار گرفتند. این در حالی است كه آن بانوی جوان، نیزباردار بود.
۲۷ ژوئیه - ملک شهراصفهان: شش نفر از خواهران و هشت نفر از برادران مسیحی بهمراه دو کودک، در حین جلسۀ عبادتی در یك كلیسای خانگی دستگیر شدند. در شب حادثه، یک زوج كهنسال بنامهای عباس امیری ۷۰ ساله و سکینه رهنما كه میزبانی آن كلیسای خانگی را عهده دار بودند، به شدت از سوی مأموران لباس شخصی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، عباس در تاریخ ۳۰ ژوئیه در بیمارستان اصفهان بر اثر شدت آسیب های وارده درگذشت. ، و همسرش نیز در تاریخ ۳ اوت بر اثر فشار و تألمات روحی از غم از دست دادن همسرش، فوت شد. از دلایل عصبانیت مضاعف مأموران و لباس شخصی ها اینگونه گزارش شده كه متوفی خود زمانی به سفر "( حج – مكه )" رفته و عنوان " حاجی" را نیز بر خود داشته بود، و در طول جنگ نیز به عنوان رزمنده در جبهه ها حضور داشته که برای آنان غیر قابل پذیرش و باور بود که وی به مسیح ایمان آورده و به تشکیل کلیسای خانگی همت ورزیده باشد.
۸ اوت ـ کرمان: یک زوج مسیحی بنام های داریوش و شیرین، بخاطر ایمانشان به مسیحیت دستگیر شدند.
۱۲ اوت ـ اراک: برادر مسیحی شاهین زنبوری دستگیر شد و در زندان برای اعتراف اسامی دیگر ایمانداران مسیحی مورد ضرب و شتم قرار گرفت. وی در روز ۳۱ اوت آزاد شد، اما همچنان ملزم به حضور در دادگاه خواهد بود.
۱۵ اوت ـ شیراز: محمود متین آزاد و آرش بصیرت که در پی دستگیری از تاریخ پانزدهم ماه مه در شیراز و در بازداشت بسر می بردند، بطور رسمیً و کتبی به ارتداد متهم گردیدند.
۲۱ اوت ـ مشهد: یک مسیحی بنام ایمان رشیدی دستگیر شد.
۲۱ اوت – مشهد: رامتین سودمند، خادم کلیسای انجیلی توسط مامورین امنیتی دستگیرو زندانی شد. رامتین فرزند زنده یاد "كشيش حسين سودمند" تنها فردي است كه رسماً از سوی مقامات قضایی حکومت جمهوری اسلامی ایران به ‌خاطر عدم انکار ایمان مسیحی‌ خود محكوم و درسوم دسامبر سال ۱۹۹۰ درزندان مشهد اعدام گردید.
۲۲ سپتامبرـ ارومیه: از مسیحیان آشوری انجیلی، ”شرودر یادگار” به همراه فردی دیگر به اتهام بشارت مسیحی دستگیر و زندانی شدند.
۲ سپتامبرـ شیراز: سرانجام پس از موج عظیم حمایت ها و فشارهای بین المللی، دادگاه شیراز محمود متین آزاد و آرش بصیرت را از کلیه اتهامات مبرا دانسته و نامبردگان پس ازگذراندن ۴ ماه بازداشت، موفق به رهایی از زندان گردیدند.
۲۸ سپتامبرـ ارومیه: فردی مسیحی بنام سبحان دستگیر شد.
۱۲ اکتبرـ سنندج: برادر قانع قبادی بهمراه همسرشان و جمع کثیری از ایمانداران به تناوب از سوی اداره اطلاعات بازداشت و یا احضار شدند که با اخذ تعهدات کتبی برخی از آنان آزاد و مابقی تحت بررسی های بیشتر قرار گرفتند.
۱۸ اكتبرـ مشهد : در ادامه موج دستگیریها در شهر مشهد ۶ نفر از برادران و خواهران مسیحی از كلیساهای خانگی در آن شهر دستگیر شدند. نیروهای امنیتی پس از بازداشت آن افراد، خانواده های آنان را با تهدید و ارعاب به عدم اطلاع رسانی به رسانه ها وادار کرده و خواستار سكوت آنان در این باره شدند.
۲۰ اکتبرـ مشهد: فرشته دیباج و همسرش امیر منتظمی که پیش از این در سال ۲۰۰۶ نیز دستگیر و بازداشت شده بودند، مجددا از سوی دادگاه، تهدید شدند. فرشته دیباج، دختر زنده یاد کشیش مهدی دیباج است ، کشیش دیباج بمدت ۹ سال بخاطر ایمان مسیحی اش در زندان بسر برد. شهید دیباج سرانجام در سال ۱۹۹۳ به جرم ارتداد محکوم به اعدام گردید و سپس تحت فشارهای مجامع بین المللی آزاد شد. اما در تابستان سال ۱۹۹۴ توسط متعصبینی خدانشناس ربوده شد و در جنگل‌های حومه شهر تهران در کمال بیرحمی با ضربات چاقو به شهادت رسید.
۲۲ اکتبرـ مشهد: رامتین سودمند پس از دوماه از زندان مشهد با قرار وثیقه آزاد شد.
۱۸ نوامبرـ نروژ: "محمود قدیری" پناهنده مسیحی ایرانی در نروژ از سوی مأموران جمهوری اسلامی توسط ایمیل و همچنین خانواده اش در ایران مورد تهدید قرار گرفتند. در حال حاضر ایشان از سوی پلیس نروژ تحت مراقبت امنیتی است.
۲۸ دسامبر: استرداد یک خانواده پناهجوی ایرانی مسیحی از شهر دارون انگلستان به ایران.
این گزارش تنها برخی از محدودیت ها و فشارهایی می باشد که از سوی دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی بر کلیساها و هموطنان مسیحی فارسی زبان اعمال شده است مطمئنا این گزارش مستند فقط به برخی از موارد که به شبکه خبر مسیحیان گزارش شده است اشاره کرده است.

هیچ نظری موجود نیست: