۱۳۸۹ مهر ۱۷, شنبه

یک کشیش ایرانی در معرض اعدام

شعبه ۱۱ دادگستری گیلان، برای کشیش یوسف ندرخانی به اتهام ارتداد، مجازات مرگ تقاضا کرده است. همسر آقای ندرخانی نیز زندانی است و به حبس ابد محکوم شده است. خطر اعدام کشیش بهروز خانجانی در شیراز را هم تهدید می‌کند.

کشیش یوسف ندرخانی ساکن رشت بوده و از اکتبر سال ۲۰۰۹ تاکنون در زندان این شهر به سر می‌برد. وی به دلیل تبلیغ مسیحیت در کلیسای خانگی خود، پس از چند مرتبه احضار و تذکر دستگیر شده است. آقای ندرخانی که شغل آزاد داشته، ۳۵ ساله و پدر دو فرزند است.

کشیش رضا دهقانی، عضو شورای رهبری کلیسای ایران با اعلام این جزییات به دویچه‌وله از صدور حکم مرگ برای یوسف ندرخانی به اتهام ارتداد خبر می‌دهد: « ایشان سه مرتبه دادگاه رفته که آخرین آن، سه هفته قبل بوده است. به وکیل ایشان تلفنی و شفاهی خبر داده‌اند که حکم مرگ صادر شده اما این را ابلاغ کتبی و رسمی نکرده‌اند. معمول است که چنین کنند تا افکار عمومی و واکنش مردم را بسنجند.»

خانم فاطمه پسندیده، همسر یوسف ندرخانی نیز از خرداد ماه سال ۸۹ در زندان به‌سر می‌برد. کشیش دهقانی می‌گوید که دو فرزند خردسال این زوج زیر شش سال سن دارند و نزد عمه خود نگاهداری می‌شوند: « خانم پسندیده به حبس ابد محکوم شده زیرا در شریعت اسلام، حکم مرد مرتد اعدام و حکم زن مرتد، حبس ابد است.»

بهروز خانجانیBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: بهروز خانجانی کشیش دهقانی یادآوری می‌کند که فشار بر "نوایمانان مسیحی" در ایران پس از انتخابات تشدید شده و تنها از ماه ژانویه گذشته تا کنون سی نفر دستگیر شده‌اند:« بازداشت‌ها در تهران، شیراز، اصفهان و شمال کشور بوده‌اند. بیشتر این افراد را با قرار وثیقه آزاد کرده‌اند و آنها منتظر تشکیل دادگاه‌های خود هستند. وثیقه‌های آنان سنگین است و به نظر می‌رسد به این ترتیب خواسته باشند پرونده آنها را تک‌تک و نه به صورت جمعی بررسی کنند.»

آقای دهقانی از وضعیت خطرناک کشیش بهروز خانجانی در زندان شیراز می‌گوید و اضافه می‌کند که وی محکوم به مرگ به اتهام ارتداد شده است: « همسر ایشان هم دستگیر شده و الان با قرار وثیقه آزاد است.»

اعضای "شورای رهبری کلیسای ایران" که مقیم اروپا و آمریکا هستند، کوشیده‌اند توجه افکار عمومی و سازمان‌های حقوق بشر کشورهای محل سکونت خود را برای حفظ جان "نوایمانان مسیحی" جلب کنند. کشیش رضا دهقانی به‌طور نمونه از تظاهراتی اعتراضی در اتاوا در برابر سفارت ایران و ارسال نامه‌هایی به وزارت خارجه و سازمان حقوق بشر کانادا یاد می‌کند.

نخستین حکم "ارتداد" برای نودینان مسیحی در ایران پس از انقلاب در سال ۱۹۹۰ صادر گردید. کشیش حسین سودمند، در این سال و در شهر مشهد به جرم "ارتداد" به دار آویخته شد.

مهیندخت مصباح

تحریریه: فرید وحیدی

احضـار و بـازجـویی هـای سازمان یافته تر مسیحیان در ایران

ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی كه تا كنون با عناوینی نظیر «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی»، سعی در بازداشت مسیحیان ایرانی داشتند این بار در تلاش هستند تا با اتهام نخ نمای جاسوسی برای بیگانگان اذهان عمومی را نسبت به مسیحیان برانگیزند.

به گزارش شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان و بنا بر گزارش دریافتی در شهرهای مختلف كشور ، به دنبال اعلام خبر دستگیری ۹ نفر در همدان با اتهام فعالیتهای مسیحی كه بطور بی سابقه از طریق برنامه خبری شامگاه جمعه ۱۹ شهریور ماه سالجاری از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد ، از سوی عوامل امنیتی هجوم گسترده ولی بی سروصدائی در سراسر كشور بر علیه مسیحیان به خصوص نوكیشان مسیحی فارسی زبان فعال در كلیساهای خانگی آغاز شده است .

به گفته گزارشگران شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان، این دستگیریهای موقت معمولا با احضار افراد مسیحی به ادارات اطلاعات در استانها و شهرهای مختلف انجام میگیرد . شخص احضار شده بلافاصله تحت یك بازجوئی دقیق و بسیار فنی قرار می گیرد كه دارای ماهیتی كاملا متفاوت از روال اینگونه بازجوئی ها در سنوات گذشته میباشد .

گویا این بار ماموران امنیتی حكومت مذهبی ایران تصمیم دارند به اتهامات قبلی كه بر مسیحیان وارد میكردند یعنی « تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی »، اتهام واهی دیگری با عنوان « جاسوسی برای بیگانگان » را هم اضافه كنند . البته بر چسب اتهام جاسوسی به مسیحیان برای چه دولتی بهتر از اتهام جاسوسی برای اسرائیل میتواند مسئولان جمهوری اسلامی را راضی كند ؟

پر واضح است كه تبلیغات جنجالی و اخبار جعلی چند ماه گذشته و اغراق آمیز درباره فعالیت های مسیحیان در رسانه های زنجیره ای وابسته به حكومت اسلامی و سپاه پاسداران به چه منظور بوده است و چه اهدافی را دنبال میكرده .

اعلام خبر دستگیری ۹ تن از مسیحیان بشارتی برای اولین بار در تلویزون جمهوری اسلامی و ارائه گزارشی از یك تظاهرات نمایشی برعلیه فعالیت های مسیحیان بشارتی ایران بطور همزمان با آن باعث بروز شایعات و گمانه زنی های مختلفی در بین مردم و جامعه مسیحیان كشور شده است .

در ویدیوی تبلیغاتی دستگیر شدگان در همدان كه از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش گردید ،در متن خبر مذكور گفته شد: " ۲ نفر از این افراد از سوی سازمانهای خارج كشور بوده اند و ۷ نفر دیگر ایرانی میباشند ".

از متن گزارش تلویزیونی اینگونه برداشت میشود كه آن ۲ نفر باید خارجی باشند كه بقیه ایرانی ذكر شده اند . هرچند كه به صراحت گفته نشده آنها دارای چه ملیتی میباشند . تاكنون اسامی این ۹ نفر تا به حال از سوی هیچ ارگان قضائی یا اطلاعاتی اعلام نشده است و محل دقیق بازداشت و اینكه نحوه بازداشت آنان چگونه بوده مشخص نیست .

این ابهامات و آن حملات در پی اعلام این گزارش تبلیغاتی جمهوری اسلامی، باعث شده است كه این شایعه قوت یابد كه احضار شدگان و بازداشت شدگان اخیر در برخی شهرستانها و استانهای ایران، همان كسانی هستند كه با گروه مذكور و بخصوص آن ۲ فرد خارجی در ارتباط بوده اند و اطلاعات هویتی آنها پس از دستگیری همدان برملا شده است .

بر طبق این نظریه دستگاه قوه قضائیه و مامورین وزارت اطلاعات با عدم انتشار اسامی و جزئیات بیشتر و ملیت دستگیر شدگان میخواهند به گو نه ایی عمل نمایند تا حد ممكن از آگاهی یافتن مرتبطین با آنان جلوگیری كنند و از این طریق تعداد بیشتری از مسیحیان وابسته به كلیساهای خانگی را مورد شناسائی و بازداشت نمایند . عدم انتشار اطلاعات بیشتر از سوی مقامات امنیتی و دستگاههای قضایی و بیانات دوپهلو درباره ملیت آن ۲ فرد نیز میتواند نوعی بازی امنیتی آنان باشد !

اگر چه تاكنون گزارشی از سوی هیچكدام از كشورهای خارجی و یا سازمانهای مسیحی داخل و یا خارج كشور درباره این افراد بازداشت شده در همدان منتشر نشده است و از طرف دیگر در مورد دستگیری این ۹ نفر گزارشی قابل توجهی بجز خبر رسانی دادستانی همدان وجود ندارد ، باعث قوت گرفتن این شایعه شده است كه خبر این دستگیری ممكن است از اساس دروغ و یا یك حقه اطلاعاتی – تبلیغاتی باشد كه دقیقا این رویداد خبری مصادف با یك روز قبل از موضوع طرح قرآن سوزی در امریكا بوده تا اینگونه بخواهند توجیه ایی برای آغاز موج جدیدی از حملات به مسیحیان و كلیساهای خانگی داشته باشند . بسیار عجیب به نظر میرسد كه با گذشت چندین هفته از اعلام پر سر و صدای یك دستگیری گسترده آنهم به شكل بی سابقه ایی از تلویزون جمهوری اسلامی حال كلیه دستگاههای قضایی و امنیتی كشور نسبت به این موضوع سكوت اختیار كرده اند.

شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان در حال حاضر قادر به تائید یا رد هیچكدام از این نظرات نیست و بهتر است همه مسیحیان بخصوص اعضای فعال كلیساهای خانگی ضمن دعا و درخواست حفاظت از سوی پدر آسمانی ، بسیار هوشیار باشند و چشم و گوش خود را باز كنند تا به دست افراد شرور و مامورانی كه به دنبال بهانه برای اذیت و آزار بیشتر مسیحیان هستند بهانه ندهند .

مطابق فصل دهم انجیل متی ، خداوندمان عیسی مسیح وقتی شاگردان خود را برای بشارت برقراری ملكوت خداوند به میان قوم اسرائیل در شهرهای مختلف فرستاد ، آنها را برای جفا آماده كرد و به آنها گفت : من شما را همچون گوسفندان به میان گرگان میفرستم ، پس مثل مار هوشیار باشید و مثل كبوتر بی آزار .

اعمال مجازات قطع دست یک مرد متاهل در قزوین

در کیفر خواست صادره با مجرم تشخیص دادن متهم قرار مجرمیت نامبرده صادر گردیده است.

به گزارش شبكه خبرمسیحیان فارسی زبان به نقل از ایران پرس نیوز،شبکه اطلاع رسانی استان قزوین اعلام كرد، به دنبال تشکیل پرونده اتهامی یکی از سارقان سابقه دار در شعبه چهارم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب قزوین ، حجت الاسلام صادقی نیارکی با صدور کیفر خواستی تقاضای اعمال مجازات سرقت مشمول حد (قطع انگشتان دست) متهم را خواستار گردید.

در کیفرخواست صادره از سوی دادستان قزوین با اشاره به ارتکاب ۳۸ فقزه سرقت از طریق جیب بری و تشکیل پرونده های متعدد در این زمینه با عنایت به شکایت شکات ، گزارش مراجع انتظامی ، تحقیقات بعمل آمده ، اقاریر صریح و مقرون به واقع متهم ، اظهارات مطلعین و سایر قرائن و امارات منعکس در پرونده تقاضای کیفر متهم را نموده است.

در کیفر خواست صادره با مجرم تشخیص دادن متهم یادشده و مستندا به مواد ۱۹۷ الی ۲۰۱ قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده ۳ قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب سال ۱۳۸۱ قرار مجرمیت نامبرده صادر گردیده است.

شایان ذکر است متهم یاد شده دارای ۴۲ سال سن ، بی سواد ، متاهل و دارای سوابق کیفری بوده و پرونده اتهامی وی با صدور کیفرخواست مبنی بر اعمال مجازات سرقت مشمول حد به دادگاههای عمومی و جزائی قزوین ارسال گردیده است.

نسل بعد از انقلاب مسجد برو نیست !

درصد کل مصاحبه شوندگان گفته‌اند که اصولا مسجد برو نیستند و سال‌هاست که به مسجد نرفته‌اند. بالاترین آمار متعلق به افرادی است که برای مراسم ختم اقوام و آشنایان مجبورند به مسجد بروند.

به گزارش شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان، تنها 12 درصد جوانان ایرانی زیر 30 سال به مسجد می‌روند. آن هم نه الزاما برای عبادت، بلکه حدود نیمی از آنان تنها برای مراسم ختم اقوام و دوستان‌شان به مسجد می‌روند. این یکی از داده‌های آماری مصاحبه‌های شهرزادنیوز با 100 نفر در 5 شهر ایران می‌باشد.

25 درصد کل مصاحبه شوندگان گفته‌اند که اصولا مسجد برو نیستند و سال‌هاست که به مسجد نرفته‌اند. بالاترین آمار متعلق به افرادی است که برای مراسم ختم اقوام واشنایان ناچارند به مسجد بروند. آمار این دسته 46 درصد کل مصاحبه شوندگان است. با این ترتیب تنها 29 درصد افراد مصاحبه شونده برای مناسک مذهبی به مسجد می‌روند.

46 درصد مصاحبه‌ها در تهران و مابقی در شهرهای شیراز، اصفهان، قم، مشهد و ساری صورت گرفته است. 69 درصد مصاحبه شوندگان زن و 31 درصد مرد بوده‌اند. ترکیب سنی مصاحبه‌شوندگان به دو دسته زیر 30 سال و بالای 30 تقسیم‌بندی شده بود. 30 درصد مصاحبه شوندگان زیر 30 سال و مابقی بالای 30 سال بوده‌اند.

آمار فوق الذکر حاکی از آن است که نسل بعد از انقلاب مسجد برو نیست. با این که 38 درصد افراد بالای 30 سال به مسجد می‌روند، اما حدود نیمی از آنان (46 درصد) با انگیزه‌های غیر مذهبی مانند شرکت در مراسم ختم به مسجد می‌روند و نه برای عبادت و مراسم مذهبی.

ترکیب جنسیتی مصاحبه شوندگان حاکی از آن است که درصد زنانی که برای مسجد می‌روند بالاتر از درصد مردان است. 82 درصد زنانی که به مسجد می‌روند، انگیزه مذهبی دارند در حالی که در مورد مردان این میزان 60 درصد است.

4 درصد مصاحبه شوندگان گفته‌اند که برای استقاده از توالت‌های عمومی، به مسجد می‌روند.

عللی که برای عدم حضور در مسجد ذکر شده عبارتند از: کمبود وقت، بیماری، بی اعتقادی، داشتن فرزند خردسال و دوری راه.

مجموع عللی که برای رفتن به مسجد ذکر شده‌اند، عبارند از: عبادت (نماز و روضه)، ترحیم اقوام، جشن‌های مذهبی، جلسات صندوق‌های قرض الحسنه، استفاده از توالت عمومی، جلسات بسیج، فعالیت فرهنگی.

درشهر مذهبی قم اکثر مصاحبه‌شوندگان مرتبا و برای مراسم مذهبی به مسجد می‌روند. به طور متوسط شهروندان قمی، هر دو، سه روز یک بار به مسجد می روند.

در ساری وضعیت برعکس است: اکثر مصاحبه‌شوندگان در این شهر گفته‌اند که به مسجد نمی‌روند و به طور میانگین 5 سالی است که به مسجد نرفته‌اند.

عدم تمایل مردم برای رفتن به مسجد از جمله نگرانی‌های مقامات دولتی، به ویژه دولت احمدی نژاد است. اخیرا به شهرداری‌ها توصیه شده است که به ترویج نقش مساجد بپردازند و امکانات بیشتری به احداث مساجد جدید و تعمیر مساجد قدیمی اختصاص داده شود. تعداد مساجد در ایران 60 هزار و در تهران 2 هزار ذکر شده است.